5 webdesign fouten die je moet vermijden

5 webdesign fouten die je moet vermijden 500 500 Geert Plovie

Er zijn een aantal veel voorkomende fouten waarvan webdesigners zich bewust moeten zijn bij het ontwerpen van een website. Gaat u een nieuwe website laten maken voor een klant of voor uw eigen bedrijf? Lees dan dit artikel alvorens je van start gaat. Het kan u helpen om enkele fouten te voorkomen.

1. Lange tekst alinea’s in web content

Wat zou je doen als je een lange doorlopende tekst ziet op een website? Gewoon die site overslaan. Om de eenvoudige reden dat bezoekers niet de tijd en het geduld hebben, laat staan dat ze alles begrijpen. Bezoekers geraken in de war en geïrriteerd bij het zien van moeilijke tekst in kleine fonts etc…
Een korte en duidelijke boodschap over uw product in enkele zinnen. Gebruik verschillende lettergroottes voor het benadrukken van titel en beschrijving. Maar zorg ervoor dat titels in alle pagina’s hetzelfde zijn van lettertype om uniformiteit te behouden.

2. Het gebruik van niet-relevante zoekwoorden

Zoals de naam aangeeft “keywords” zijn de belangrijkste woorden met als doel om uw product uit te leggen aan de bezoekers van de website. Het gebruik van niet-relevante zoekwoorden in inhoud van de site zal leiden tot bezoekers die niet tot je doelgroep behoren.
Neem bijvoorbeeld dit scenario, een gebruiker zoekt in Google over “het ontwikkelen van een nieuw software-product”, maar in uw website gaat het slechts over “onderhoud bestaande software product”.

3. Het gebruiken van Flash

Het gebruik maken van Flash in webdesign is een andere belangrijke fout die dient te worden opgemerkt. Flash applicaties hebben enkele nadelen zoals:

  1. Laden van de pagina is traag
  2. BACK-toets wordt uitgeschakeld
  3. Is niet toegankelijk in alle browsers en alle (mobiele) toestellen
  4. Flash is niet zoekmachine vriendelijk

U kunt gebruik maken van animaties met mate, maar niet om een volledige website laten maken.

4. Ingewikkelde URL’s

Complexe URL’s kunnen worden herkend door zoekmachines, maar in het oogpunt van de gebruiker is het zeer ingewikkeld om deze te begrijpen. Bijvoorbeeld, http://www.abc.com/public/article/SB1186790bj-A40003719_id=01.html?mod=blogs is een complexe URL. Zo’n URL herschrijven zou een goede optie om dit probleem op te lossen.

5. Het gebruik van verborgen tekst en links

Met behulp van verborgen tekst en links valt uw website onder “Black Hat SEO”, die uw site reputatie zal bederven.
Geef direct anchor tekst links in plaats van verborgen links. Dit helpt gebruikers om door uw site te surfen. Vermijd het gebruik van ‘klik hier’ knoppen op uw website, dit is alleen maar verwarrend. In plaats daarvan kunt u gebruik maken “Verzenden”, “Close” knoppen die de handelingen verricht die wordt omschreven.
Dit zijn enkele zaken waarmee je best rekening houdt tijdens het ontwerpen van een website.

Lees meer over Webdesign, Grafisch Ontwerp en SEO

Want er valt nog zoveel meer te vertellen!

IC Solutions logo wit

wij maken van uw online business een succes

Adres

Ruiterijschool 1, 2930 Brasschaat

Contacteer ons

Wij maken responsive websites, verzorgen grafisch ontwerp van A tot Z en zorgen voor SEO en de juiste digitale strategie.