5 Webdesign fouten die je moet vermijden

Er zijn een aantal veel voorkomende fouten waarvan webdesigners zich bewust moeten zijn bij het ontwerpen van een website. Ga je een nieuwe website laten maken voor een klant of voor jouw eigen bedrijf? Lees dan dit artikel alvorens je van start gaat. Het kan jou helpen om enkele fouten te voorkomen.

| Blog categorie: Digitale strategie |

webdesign fouten

1. Lange tekst alinea’s in web content

Wat zou je doen als je een lange doorlopende tekst ziet op een website? Gewoon die site overslaan. Om de eenvoudige reden dat bezoekers niet de tijd en het geduld hebben, laat staan dat ze alles begrijpen. Bezoekers geraken in de war en geïrriteerd bij het zien van moeilijke tekst in kleine fonts etc…

Een korte en duidelijke boodschap over je product in enkele zinnen. Gebruik verschillende lettergroottes voor het benadrukken van titel en beschrijving. Maar zorg ervoor dat titels in alle pagina’s hetzelfde zijn van lettertype om uniformiteit te behouden.

2. Het gebruik van niet-relevante zoekwoorden

Zoals de naam aangeeft “keywords” zijn de belangrijkste woorden met als doel om jouw product uit te leggen aan de bezoekers van de website. Het gebruik van niet-relevante zoekwoorden in inhoud van de site zal leiden tot bezoekers die niet tot je doelgroep behoren.

Neem bijvoorbeeld dit scenario, een gebruiker zoekt in Google over “het ontwikkelen van een nieuw software-product”, maar in je website gaat het slechts over “onderhoud bestaande software product”.

3. Het gebruiken van Flash

Het gebruik maken van Flash in webdesign is een andere belangrijke fout die dient te worden opgemerkt. Flash applicaties hebben enkele nadelen zoals:

  1. Laden van de pagina is traag
  2. BACK-toets wordt uitgeschakeld
  3. Is niet toegankelijk in alle browsers en alle (mobiele) toestellen
  4. Flash is niet zoekmachine vriendelijk

Je kan gebruik maken van animaties met mate, maar niet om een volledige website laten maken.

4. Ingewikkelde URL’s

Complexe URL’s kunnen worden herkend door zoekmachines, maar in het oogpunt van de gebruiker is het zeer ingewikkeld om deze te begrijpen. Bijvoorbeeld, http://www.abc.com/public/article/SB1186790bj-A40003719_id=01.html?mod=blogs is een complexe URL. Zo’n URL herschrijven zou een goede optie om dit probleem op te lossen.

5. Het gebruik van verborgen tekst en links

Met behulp van verborgen tekst en links valt jouw website onder “Black Hat SEO”, die je site reputatie zal bederven.
Geef direct anchor tekst links in plaats van verborgen links. Dit helpt gebruikers om door je site te surfen. Vermijd het gebruik van ‘klik hier’ knoppen op je website, dit is alleen maar verwarrend. In plaats daarvan kan je gebruik maken “Verzenden”, “Close” knoppen die de handelingen verricht die wordt omschreven.

Dit zijn enkele zaken waarmee je best rekening houdt tijdens het ontwerpen van een website.

Hebben we je aandacht?

Deel ons blogartikel

Neem contact op

Voor meer groei en een sterker merk

This field is for validation purposes and should be left unchanged.