Afbeeldingen toevoegen aan je sitemap

Lees meer over afbeeldingen in sitemaps

| Blog categorie: Digitale strategie |

Waarom zijn sitemaps belangrijk?

Sitemaps zijn belangrijk voor het indexeren van je website. Naast de standaard sitemaps, zoals video sitemaps, nieuws sitemaps en locatie sitemaps, is het nu ook mogelijk om een sitemap met afbeeldingen in te dienen via Google Search Console.

code afbeelding sidemaps

Afbeeldingen in sitemaps

Het is mogelijk om je bestaande sitemap te wijzigen, zodat deze informatie over afbeeldingen ondersteunt. Door deze informatie toe te voegen, kun je Google beter informeren over het onderwerp van bepaalde afbeeldingen. Het is voor veel zoekmachines namelijk moeilijk om nauwkeurig te bepalen wat het onderwerp van een afbeelding is.

Hiermee zet Google weer een stap vooruit in het leveren van relevante zoekresultaten met de ondersteuning van de sitemap-extensie. De extensie voor afbeeldingen kan maximaal 1000 afbeeldingen per pagina ondersteunen.

Voordat je begint, dien je te beschikken over een standaard sitemap of er één te maken. Vervolgens dien je de nieuwe “xmlns:image” regel toe te voegen en kun je de volgende informatie over de afbeelding(en) toevoegen. In het voorbeeld vind je de “image loc” tag direct na de “loc” tag.

Hebben we je aandacht?

Deel ons blogartikel

Neem contact op

Voor meer groei en een sterker merk

This field is for validation purposes and should be left unchanged.