Internet Marketing

Internet Marketing 900 600 Geert Plovie

Een hele tijd geleden (bijna 20 jaar) toen ik nog op de schoolbanken zat, ging het bij Marketing nog over de 4P’s: Product, Prijs, Plaats en Promotie.

Vandaag bestaan deze 4P’s nog steeds in de traditionele marketing en dikwijls zie je zelfs 5 en 6 P’s verschijnen. Wat we hier doen is ook een marketingmix, maar op een heel andere manier.

Het product en de prijs is nog steeds de basis van alles, maar de plaats waar wij marketing voeren is anders dan 20 jaar geleden. Het internet is ons werkdomein, internet marketing is ons ding.

Om je producten online te verkopen heb je niet persé een eigen website of webshop nodig. Je kan vandaag ook eenvoudig je producten verkopen op andere websites zoals Storesquare, 2dehands.be, bol.com, eBay, …

Het voordeel van een eigen website is dat je volledige controle hebt over de inhoud van je website, je look’n feel, welke producten er verkocht worden én hoe jij je website naar buiten toe gaat aanprijzen. Dus je hebt je eigen website, al dan niet met online shop. Hoe krijg je nu nieuwe klanten via deze website? Hier komt ons verhaal van internet marketing kijken.

Hoe krijg je jouw potentiële klant op je website? En eenmaal deze op je website zit, hoe maak je van deze bezoeker een klant? Dat zijn twee essentiële maar verschillende stappen die we hier verder gaan bespreken. Er zijn verschillende kanalen om potentiële klanten te bereiken. Ik spreek hier specifiek over potentiële klanten want niet alle bezoekers zijn ook klanten. Het is dus niet de kwantiteit van de bezoekers die telt maar de kwaliteit.

Volgende kanalen zetten wij in voor onze klanten om het maximum uit hun website te halen:

Voor elk bedrijf is er een unieke aanpak. Niet alle kanalen zijn steeds interessant voor jouw bedrijf. B2B is dikwijls een heel andere aanpak dan B2C. Of wanneer je doelgroep senioren zijn of misschien net jong-volwassenen. Wij bekijken steeds alles op maat om de juiste strategie te ontwikkelen voor uw zaak.

Dus je hebt je eigen website en de potentiële klant zit nu op je website. Hoe gaan we er voor zorgen dat hij ook effectief over gaat tot actie? Hierbij spelen tal van factoren een rol. Maak het de bezoeker zo eenvoudig mogelijk. Zorg er voor dat hij snel en gemakkelijk contact kan opnemen, van op welke webpagina ook.

Wij besteden ook veel aandacht aan neuro-marketing. Kleuren, contrasten, vormen, posities, … deze spelen allemaal een rol in de website ervaring van jouw bezoeker.

Wil jij van jouw website bezoeker ook een klant maken? Contacteer ons dan snel, wij helpen u graag verder!

Lees meer over Webdesign, Grafisch Ontwerp en SEO

Want er valt nog zoveel meer te vertellen!

IC Solutions logo wit

wij maken van uw online business een succes

Adres

Ruiterijschool 1, 2930 Brasschaat

Contacteer ons

Wij maken responsive websites, verzorgen grafisch ontwerp van A tot Z en zorgen voor SEO en de juiste digitale strategie.