Wat is een goede website?

Wat is een goede website? 560 420 Geert Plovie

wat is een goede website

Een goede professionele website is een website die zijn doel bereikt

Het doel van een website is voor elk bedrijf verschillend en dus is er ook een specifieke aanpak nodig voor elke website, op maat van het bedrijf.
Ik neem even het voorbeeld van een bakker. Over het algemeen zijn de klanten van een bakker mensen uit de lokale omgeving. Zijn website kan als doel hebben om de openingsuren en de contactgegevens te tonen omdat zijn klanten vooral hier naar op zoek zijn. Verder kan hij nog aangeven wat de specialiteiten zijn, eventueel nog iets over parkeergelegenheid en betaalmogelijkheden. Zulke gegevens worden ook dikwijls op de social media kanalen van een bedrijf geplaatst.

Websites zoals in het voorbeeld van de bakker dienen eigenlijk als een soort van ‘service’ naar de klanten toe. Het is moeilijk om de onmiddellijke meerwaarde hiervan te meten maar ze hebben zonder twijfel een grote toegevoegde waarde aan het bedrijf.
Een heel ander voorbeeld is een bedrijf dat nationaal of internationaal zijn producten of diensten verkoopt. Laten we even het voorbeeld nemen van een bedrijf in verpakkingsmateriaal en verpakkingsmachines. De doelgroep van dit bedrijf zijn andere bedrijven (B2B). Hier heeft de website een volledig ander doel en dus ook een volledig andere aanpak. Hier gaan we kijken hoe we potentiële klanten op de website kunnen krijgen en hoe deze bezoekers ook effectief klant worden.

Doel goede website
meerwaarde website

Daarnaast kan de website ook allerlei informatie bieden waarvoor men anders moet bellen of mailen. Ik denk bijvoorbeeld aan technische fiches van producten, handleidingen van machines,… Op deze manier zorgt de website er ook voor dat het personeel minder tijd moet steken in telefoons en e-mails voor informatie. De klant vindt deze informatie terug op de website.
Een website is een goede professionele website wanneer deze een echte meerwaarde levert voor het bedrijf.

Wilt u ook graag een goede website voor uw bedrijf?

Lees meer over Webdesign, Grafisch Ontwerp en SEO

Want er valt nog zoveel meer te vertellen!

IC Solutions logo wit

wij maken van uw online business een succes

Adres

Ruiterijschool 1, 2930 Brasschaat

Contacteer ons

Wij maken responsive websites, verzorgen grafisch ontwerp van A tot Z en zorgen voor SEO en de juiste digitale strategie.