Google Analytics

Krijg meer inzicht in uw bezoekers dankzij de gratis tool van Google.

ICSolutionss_Background_GoogleAnalytics (1)
Onze kennis

Waarom Google Analytics gebruiken?

Zowel bij kleine als grote bedrijven zien we vaak mensen die veel tijd en geld in hun website steken. Dit omdat ze beseffen dat een goed functionerende website belangrijk is voor hun bedrijf. Maar dikwijls hebben ze geen idee hoeveel bezoekers hun website juist heeft, via welk kanaal deze bezoekers komen en wat er nu wel of niet werkt op hun website.

Dankzij Google Analytics krijgen we een beter beeld over uw website (en uw websitebezoekers)!

Maar wat is Google Analytics? Google Analytics is een gratis dienst van Google die u de mogelijkheid geeft om data van de bezoekers van uw website te bewaren en deze op een overzichtelijke en gedetailleerde manier weer te geven.

De voordelen

Dankzij Google Analytics krijgt u een beter inzicht op wie uw bezoekers zijn. Wij hebben vaak interesse in volgende gegevens:

  • Hoeveel bezoekers zijn er op uw website geweest?
  • Via welk kanaal zijn ze op uw website terecht gekomen?
  • Waar zijn uw bezoekers woonachtig?
  • Met wat voor toestel hebben ze uw website bezocht?
  • Hoe lang is men op uw website gebleven?
  • Wat zijn de meest bezochte pagina’s?
  • Op welke pagina’s verlaten de meeste mensen uw website?

employee-search-hr-concept-magnifier-with-abstract-employee-white-space
woman-working-clicking-mouse

Optimaal resultaat

We breiden deze gegevens graag nog uit met ‘gebeurtenissen’ op uw website. Zoals het klikken van een knop op een offerteformulier, het afspelen van een video, het downloaden van een document, het aankopen van een product, …

Wanneer we dan gaan kijken welke bezoekers voor welke gebeurtenissen zorgen,  dan krijgen we een beeld van wat er wel en niet werkt op uw website.

Op deze manier kunnen we gaan bijsturen om nog meer resultaat te halen uit uw website.

Google Analytics is een belangrijk onderdeel in dit proces maar Google heeft nog meer tools in petto die ons helpen voor een optimaal resultaat. Zo gebruiken we Google Tag Manager om de gebeurtenissen in kaart te brengen en Google Search Console om te kijken via welke zoekwoorden men op uw website is terecht gekomen.

Onze kracht

Geautomatiseerd rapport

In de loop der jaren hebben wij ons eigen Google Analytics dashboard ontwikkeld, waarbij we de belangrijkste webstatistieken verzamelen van uw website (en van uw websitebezoekers) en die we telkens de eerste dag van de maand automatisch laten verzenden naar uw e-mailadres.

Zo krijgt u eenvoudig en snel een overzicht van wat er de afgelopen maand allemaal heeft afgespeeld op uw website, zodat u dit kan vergelijken met de vorige maanden.

Google-Data-Studio-Dashboard
Wij staan klaar

Heb je een vraag? Contacteer ons

This field is for validation purposes and should be left unchanged.