Let's talk about

Aan de slag met Google Analytics!

Waarom Google Analytics gebruiken?

Zowel bij kleine als grote bedrijven zien we vaak mensen die veel tijd en geld in hun website steken. Dit omdat ze beseffen dat een goed functionerende website belangrijk is voor hun bedrijf. Maar dikwijls hebben ze geen idee hoeveel bezoekers hun website juist heeft, via welk kanaal deze bezoekers komen en wat er nu wel of niet werkt op hun website.

Dankzij Google Analytics krijgen we een beter beeld over uw website (en uw websitebezoekers)!

Wat is Google Analytics? Google Analytics is een gratis dienst van Google die u de mogelijkheid geeft om data van de bezoekers van uw website te bewaren en deze op een overzichtelijke en gedetailleerde manier weer te geven.

Krijg meer inzicht in de bezoekers van uw website dankzij Google Analytics, een gratis tool van Google.

DE VOORDELEN

Dankzij Google Analytics krijgt u een beter inzicht op wie uw bezoekers zijn. Wij hebben vaak interesse in volgende gegevens:

 • Hoeveel bezoekers zijn er op uw website geweest?
 • Via welk kanaal zijn ze op uw website terecht gekomen?
 • Waar zijn uw bezoekers woonachtig?
 • Met wat voor toestel hebben ze uw website bezocht?
 • Hoe lang is men op uw website gebleven?
 • Wat zijn de meest bezochte pagina’s?
 • Op welke pagina’s verlaten de meeste mensen uw website?

OPTIMAAL RESULTAAT

We breiden deze gegevens graag nog uit met ‘gebeurtenissen’ op uw website. Zoals het klikken van een knop op een offerteformulier, het afspelen van een video, het downloaden van een document, het aankopen van een product, …

Wanneer we dan gaan kijken welke bezoekers voor welke gebeurtenissen zorgen,  dan krijgen we een beeld van wat er wel en niet werkt op uw website.

Op deze manier kunnen we gaan bijsturen om nog meer resultaat te halen uit uw website.

Google Analytics is een belangrijk onderdeel in dit proces maar Google heeft nog meer tools in petto die ons helpen voor een optimaal resultaat. Zo gebruiken we Google Tag Manager om de gebeurtenissen in kaart te brengen en Google Search Console om te kijken via welke zoekwoorden men op uw website is terecht gekomen.

GEAUTOMATISEERD RAPPORT

In de loop der jaren hebben wij ons eigen Google Analytics dashboard ontwikkeld, waarbij we de belangrijkste webstatistieken verzamelen van uw website (en van uw websitebezoekers) en die we telkens de eerste dag van de maand automatisch laten verzenden naar uw e-mailadres.

Zo krijgt u eenvoudig en snel een overzicht van wat er de afgelopen maand allemaal heeft afgespeeld op uw website, zodat u dit kan vergelijken met de vorige maanden.

Don’t be shy, say hi!

Wij reageren binnen de 24 uur!

  Lees meer over Webdesign

  Want er valt nog zoveel meer te vertellen!

  IC Solutions logo wit

  wij maken van uw online business een succes

  Adres

  Ruiterijschool 1, 2930 Brasschaat

  Contacteer ons

  Wij maken responsive websites, verzorgen grafisch ontwerp van A tot Z en zorgen voor SEO en de juiste digitale strategie.