Responsive webdesign

Een website die zich aanpast aan eender welk toestel, gebruiker, schermgrootte of operating system.

Responsive website

Het gebruik van mobiele toestellen om te surfen op het web groeit met een enorme snelheid. Veel van deze toestellen hebben een verschillende schermgrootte en schermresolutie. De manier waarop je het toestel gebruikt (landscape of portrait) verschilt zelfs tussen gebruikers.

Responsive webdesign geeft een antwoord op de verschillende noden van de gebruikers en de toestellen die ze gebruiken. De lay-out van de website wijzigt automatisch op basis van de grootte en de resolutie van het toestel.

Voorbeeld: Op een telefoon ziet de gebruiker het weerbericht in 1 enkele kolom, alle dagen onder elkander. Op een tablet ziet de gebruiker hier 2 dagen naast elkander.

Schermgroottes veranderen continu. Het is dus belangrijk dat je website zich aanpast aan eender welke schermgrootte. Vandaag en in de toekomst.

responsive-webdesign
Over ons

Een innovatieve visie,
een lange termijn partner.

Wij maken websites, webshops en webapplicaties sinds 2008.

Een combinatie van een innovatieve aanpak, een doordachte strategie en een knap webdesign.
Wij maken een succes van jouw business!

400
Projecten
4
Experts in huis
4,9 / 5
Op Google reviews

Klaar om online te groeien?

Digitale oplossingen op maat van jouw onderneming!

Laat je inspireren

Recente projecten

mobile-first-

Mobile first

Google heeft zijn algoritme aangepast om voorrang te geven aan mobielvriendelijke websites. Websites die hier niet aan voldoen worden zelfs niet meer getoond tussen de mobiele zoekresultaten. Op lange termijn wordt er verwacht dat websites die niet mobielvriendelijk zijn, niet meer zullen verschijnen tussen de zoekresultaten van eender welk toestel.

Afhankelijk van de sector, maar nu zien we reeds verschillende websites die meer mobiele bezoekers heeft dan desktop/laptop bezoekers. Dit wilt zeggen dat wanneer we een nieuwe website maken, we eigenlijk eerst mobiel moeten denken. Zo komen immers onze meeste bezoekers.

Een ander fenomeen dat we zien is dat de schermen (en de resolutie) van de smartphones alsmaar groter worden en de tablets worden meer ingezet als vervanger van de laptop/desktop. Een vloeiend responsive webdesign is dus essentieel voor je website.

Mobiele website ontwikkelen

Het ontwikkelen van een mobiele website brengt dus wel wat uitdagingen mee voor een webdesign bureau. Zo is de grootste uitdaging misschien wel de gebruiksvriendelijkheid. Het is niet omdat je bezoeker je website bezoekt via een smartphone dat hij geen goede ‘surf-ervaring’ moet hebben. Gebruiksvriendelijkheid gaat verder dan alleen maar de tekst leesbaar maken, knoppen aanklikbaar maken en aangename kleuren. Snelheid is eveneens superbelangrijk.

Bezoekers die surfen via hun smartphone kunnen overal ter wereld zitten, met eender welk type van verbinding en bijhorende snelheid. Het snel laden van je website op mobiele toestellen is essentieel voor een goede gebruikerservaring.

mobiele-website-ontwikkelen
Wij staan klaar

Heb je een vraag? Contacteer ons

This field is for validation purposes and should be left unchanged.