6 webdesign trends voor 2021

alles op wat je moet weten van de nieuwe trends in webdesign en veranderingen voor 2021

| Blog categorie: Webdesign |

Een nieuw digitaal tijdperk

2020 heeft ervoor gezorgd dat we in een nieuw tijdperk zitten. Het digitale tijdperk.
Door Corona hebben veel bedrijven de deuren moeten sluiten en zijn ze online actief geworden. Net zoals de consumenten die thuis blijven en alles zo veel mogelijk van thuis uit proberen te doen. Om deze reden is het plots heel belangrijk dat jouw bedrijf online aanwezig is en jouw klanten verder geholpen kunnen worden via een webshop, online klantendienst, video calls of telefonisch. Kortom jouw online aanwezigheid is nog nooit zo belangrijk geweest.

online shop

Jouw online shop

Online shops zijn de nieuwe standaard geworden voor aankopen. Ook oudere mensen ontdekten het gemak van online shoppen omdat ze in deze periode een duwtje in de rug kregen.

Aangezien iedereen fan van online shoppen werd… is het natuurlijk moeilijker om alles op tijd geleverd te krijgen tot bij de klant. Voorzie dus genoeg voorraad en lever desnoods zelf jouw producten zodat jouw klanten tevreden blijven. Geef ook genoeg tijd om jouw klanten een product te retourneren.

De online zoektocht naar nieuwe klanten kan snel veel geld kosten. Investeer daarom eerst in bestaande klanten. Zorg ervoor dat bestaande klanten terugkomen en onderhoud deze relatie.

veiligheid op het web

Veiligheid op het internet boven alles!

Je wilt zo snel mogelijk je eigen online shop opstarten om je klanten te blijven bereiken. Dit gaat soms ten koste van de veiligheid van jouw website.

Veel mensen vervelen zich als alles gesloten is … Net zoals de hackers. Dit leidde tot een ongekend hoog aantal cyberaanvallen tijdens de Coronacrisis. Daarom kan je beter een website laten maken door professionals die beschikken over de nodige kennis.

Er werd ook steeds meer aan phishing gedaan. Dit zijn e-mails met aantrekkelijke of bedreigende informatie die ervoor zorgen dat je verder klikt en daardoor iets schadelijk downloadt. Tijdens de Coronacrisis wordt er gebruikgemaakt van angst die iedereen voelt over Corona. Een e-mail die bv. gaat over dat jij in contact bent geweest met een positieve is zeer aanlokkelijk om verder te lezen en door te klikken omdat je uit angst verder wilt lezen.

Meer trends voor 2021

Illustraties van personen
Stockfoto’s zijn verleden tijd. Maak daarom gebruik van leuke en speelse illustraties in combinatie met de kleuren van je eigen huisstijl.

Zachte kleuren
Te veel kleur kan je website schreeuwerig en druk maken. Maar zachte kleuren geven in tegendeel rust en toch de nodige vrolijkheid.

Organisch en botanisch
Doordat mensen tijdens de coronacrisis minder buiten komen roepen zachte en natuurlijke vormen een goed en positief gevoel op.

3D vervangt 2D
Zorg voor meer diepte in het design door het gebruik van een bos, kubus of cilinder. Of gebruik een voorwerp zoals een laptop, iPhone, …

Hebben we je aandacht?

Deel ons blogartikel

Neem contact op

Voor meer groei en een sterker merk

This field is for validation purposes and should be left unchanged.