WordPress thema op maat

De voordelen van een op maat gemaakt WordPress thema

| Blog categorie: Digitale strategie |

Bekijk onze video

Commercieel WordPress thema of op maat?

Een van de eerste beslissingen die je moet nemen bij het laten maken van een WordPress website, is het kiezen van een thema. Een WordPress thema is een set bestanden die het uiterlijk en de lay-out van een website bepalen. Eenvoudig gesteld, een thema is een vat dat je later zult vullen met jouw inhoud.

Er zijn drie opties als het gaat om het verkrijgen van thema’s.

  • Je kunt een gratis WordPress thema downloaden van WordPress.org.
  • Je kunt op tal van sites een commercieel thema kopen.
  • Je kunt een aangepast thema op maat laten maken.

Hierbij de belangrijkste redenen waarom een WordPress thema op maat de beste keuze is:

1. Origineel en uniek

Jouw website is jouw merk. Het is je eerste indruk naar potentiële klanten en potentiële werknemers. Het hebben van een duidelijk en meeslepend verhaal, in combinatie met een goede website-ervaring, onderscheidt je van de grote massa.

Bij het gebruik van een vooraf gemaakt thema eindig je gemakkelijk in een eenheidsworst waarbij je website er uitziet zoals er reeds duizenden zijn. Je klanten zullen je website niet meer herinneren.

Een op maat gemaakt WordPress thema draagt ​​bij aan een betere naamsbekendheid, klantbetrokkenheid en dus een betere verkoop.

2. Ontwikkelingstijd

Veel bedrijven gaan ervan uit dat het gebruik van een vooraf gemaakt thema de snelste optie is. Alles is reeds ingesteld voor de gebruiker. Maar wanneer je zo’n vooraf gemaakt thema wilt aanpassen, dan ben je als ontwikkelaar langer bezig dan dat je een op maat gemaakt thema zou ontwikkelen.

Een vooraf gemaakt thema komt ook niet overeen met de technische behoeften. Ongebruikte functies zullen je WordPress vertragen en ongebruiksvriendelijk maken. Ontbrekende functies, die je dan toevoegt met een externe plugin, kunnen voor compatibiliteitsproblemen zorgen.

3. Laadtijd

Een vooraf gemaakt thema bevat onnodige functies die voor een tragere laadtijd zorgen en vroeg of laat compatibiliteitsproblemen veroorzaken met externe plugins.

De laadtijd van je website heeft een belangrijke invloed op je prestaties in Google en Bing.

Een op maat gemaakt WordPress thema daarentegen garandeert uitstekende prestaties.

Een aangepast thema bevat enkel de functies die jouw website nodig heeft. Dat maakt het lichter en zorgt er voor dat jouw aangepaste WordPress website sneller werkt, wat bijdraagt ​​aan een betere gebruikerservaring.

4. SEO-vriendelijk

Samen met de juiste zoekwoorden draagt ​​de structuur van een website bij aan een betere zichtbaarheid in zoekmachines.

Wanneer je een op maat gemaakt WordPress thema laat ontwikkelen, heb je de kans om de structuur van begin tot eind te bouwen, zodat crawlers de inhoud gemakkelijk kunnen indexeren.

5. Updates

Met een aangepast thema zullen website-ontwikkelaars het na verloop van tijd veel gemakkelijker hebben om de website aan te passen aan de groeiende behoeften van het bedrijf.

Een vooraf gemaakt thema updaten is vaak moeilijker dan je denkt en zeer dikwijls worden er vooraf gemaakte aanpassingen overschreven.

6. Betere beveiliging

Een van de grootste nadelen van voorgemaakte WordPress thema’s is dat ze vaak algemene tekortkomingen hebben.

Hoe komen cybercriminelen gewoonlijk binnen op een WordPress website? Door een gratis thema te downloaden of een premium thema te kopen en de code ervan op te splitsen om zo de zwakke plekken te ontdekken. Zodra ze die hebben gevonden, hoeven ze alleen nog maar op internet te zoeken naar websites die het doelthema gebruiken en door de beveiligingslekken naar binnen te sluipen.

Geen enkele hacker kan de code van jouw op maat gemaakte thema in handen krijgen. Hoewel het geen volledige immuniteit tegen cyberaanvallen garandeert, kan je er zeker van zijn dat jouw aangepaste WordPress website veiliger is dan wanneer je een gratis thema gebruikt of een premium thema hebt gekocht.

7. Langere levensduur

Dankzij een op maat gemaakt thema verminderen we de afhankelijkheid van plugins van derden. In combinatie met een periodiek onderhoud blijft jouw website gezond en zal deze langer meegaan dan bij een commercieel thema.

Wanneer de ontwikkelaar van een voorafgemaakt thema stopt met het voorzien van updates dan kom je in de problemen.

8. Uitbreidbaar en schaalbare architectuur

Jouw nieuwe website zal robuust zijn met nieuwe functies, maar daar hoef je niet te stoppen. Naarmate jouw behoeften groeien en evolueren, kan jouw aangepaste thema worden verbeterd met extra ontwikkeling en functionaliteit.

WordPress Custom Post Types maken eenvoudig te beheren inhoudssjablonen mogelijk die gemakkelijk kunnen worden geschaald van 100 tot 100.000, naarmate jouw inhoud groeit.

9. Eenvoudig in beheer

Elke ‘custom post type’ biedt een gestructureerde beheerervaring die het gemakkelijk maakt om gebruikers te trainen in hoe ze het beste content kunnen creëren die is samengesteld voor jouw gebruikerservaring.

Je hoeft niet te weten hoe je alles moet doen. Deze functie zorgt ervoor dat het eenvoudig is om te doen wat je moet kunnen doen.

10. Gebouwd tot in de kern

Last but not least zijn onze thema’s “bijna” volledig gebouwd in de kernarchitectuur van WordPress. (We zeggen “bijna” omdat we nog steeds Advanced Custom Fields Pro gebruiken.) In tegenstelling tot thema’s van derden is jouw inhoud en database nu altijd compatibel met WordPress.

op maat gemaakt wordpress template

Ben jij klaar om het internet te veroveren met een op maat gemaakte website?

IC Solutions is een webdesign bureau gespecialiseerd in betaalbaar webdesign, grafisch ontwerp zoals het ontwerpen van een logo, huisstijl,…

Wij zijn uw partner voor webdesign op maat van uw bedrijf.

Ons kantoor bevindt zich in Brasschaat, ten noorden van de provincie Antwerpen.

Vraag een offerte aan
Hebben we je aandacht?

Deel ons blogartikel

Neem contact op

Voor meer groei en een sterker merk

This field is for validation purposes and should be left unchanged.